Over

Kickwise zijn online methodieken gericht op jongeren om te reflecteren rond alcohol- en druggebruik.
Het is een gezamelijk initiatief van integra, CGG Kempen, ... en werd gefinancieerd door Flanders Care.

Met deze online methodieken kunnen begeleiders werken met jongeren rond het thema alcohol- en/ of druggebruik. De methodieken kunnen gebruikt worden om te werken rond probleembesef of om de kennis rond het thema te vergroten.

Opmerkingen of vragen over Kickwise? Neem contact met ons op.

Handleiding voor begeleiders: Hoe gebruik je kickwise

Wanneer je gespecialiseerde hulp, vroeginterventie of preventie uit de eigen regio wil contacteren, kan je terecht op de dooverwijspagina van het Vlaams Expertisecentrum alcohol en drugs (VAD)

Integra (voorheen Centra voor Alcohol- en andere Drugproblemen Limburg/ zorGGroep Zin) biedt onder andere hulp aan mensen (en hun omgeving) die problemen ervaren met alcohol, medicatie, illegale drugs en gokken.

De activiteiten van intagra omvatten: informatie en vorming, preventie, ondersteuning van zelfhulpgroepen, straathoekwerk, ambulante hulpverlening, advies en overleg inzake hulpverlening en preventie, een documentatiecentrum, en beleidsadviezen. Integra beschikt over een netwerk van plaatselijke kantoren over heel Limburg.
www.integra-limburg.be

CGG Kempen (Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Kempen) is een ambulante dienst die begeleiding en behandeling aanbiedt aan volwassenen, ouderen, kinderen en jongeren met ernstige psychosociale, psychische of psychiatrische problematiek.

CGG Kempen heeft een specifieke werking voor iedereen die een vraag heeft naar informatie, ondersteuning of begeleiding rond alcohol, illegale drugs, medicatie en gokken. Zowel de gebruiker zelf als mensen uit de directe of ruimere omgeving kunnen er terecht.
www.cggkempen.be